Offerte

"De Zwaluw slaat haar vleugels uit naar de Haven van Rotterdam"

De Zwaluw vergroot haar opslagcapaciteit met een nieuw mega warehouse op de Maasvlakte

De Zwaluw vergroot haar opslagcapaciteit met een nieuw mega warehouse op de Maasvlakte.

Logistiek dienstverlener De Zwaluw Logistiek B.V. heeft besloten haar activiteiten te verbreden middels een nieuwe locatie op de Maasvlakte 2 in de Wereldhaven van Rotterdam vanwaar zij haar logistieke diensten zal verzorgen vanuit een nieuw pand met een hypermodern XXL-warehouse dat wordt gebouwd volgens het SmartLog concept van ontwikkelaar DHG.

Deze investering in Europa’s #1 haven en belangrijkste en snelgroeiende logistieke knooppunt voor binnenkomende container stromen ten behoeve van het Europese achterland, is een belangrijke stap voor de onderneming. Hierbij kan zij haar huidige, en nieuwe klanten, beter en efficiënter bedienen doordat de locatie midden tussen alle grote containerterminals ligt, alwaar op een afstand van slechts enkele honderden meters meer dan 12 miljoen containers (TEU) per jaar worden overgeslagen.

Dit strategische besluit is genomen daar het voor importeurs van container gebonden lading belangrijke voordelen biedt opslag te hebben in een wereldhaven als Rotterdam, waar geen beperkingen gelden qua scheepsgrootte en de aan- en afvoertijden beduidend korter zijn dan andere havens. Dit geeft de mogelijkheid inkomende stromen te centraliseren, een snellere afhandeling te realiseren en de logistieke kosten te verminderen.

Ook geeft deze locatie voor onze klanten verdere voordelen door meer keuzemogelijkheden qua transportmodaliteiten (LZV-truck, binnenvaart en trein).

Tegelijk wordt de CO2-uitstoot verminderd door het voorkomen van onnodige transportkilometers, daar de locatie direct naast de containerterminals ligt en transport direct naar de eindbestemming plaatsvindt vanuit deze locatie. De aanvoer kilometers zijn hierdoor verwaarloosbaar en de afvoer kilometers volgen altijd de kortste weg. Verdere CO2-reductie wordt gerealiseerd door de mogelijkheid om LZV/Eco-combi’s en Super Eco-combi’s in te zetten op bepaalde routes. Het SmartLog distributiecentrum is ook volledig CO2-neutraal en wekt energie op door de zonnepanelen op het dak.

Naast het verlenen van opslag en transport in binnen- en buitenland worden containers gelost/geladen, lading op pallets gezet/gesealed en omgepakt etc. Tevens worden aanvullende zaken verricht, zoals het inklaren van goederen. Ook zal een douane depot status voor het pand gelden.

De bouw van het pand zal in 2021 starten waardoor het pand op 1 juli 2022 in gebruik zal worden genomen.

De Zwaluw Logistiek B.V. is een snelgroeiende Europese logistieke dienstverlener die het gehele logistieke proces voor klanten kan behandelen. Zij richt zich op het transport, distributie en opslag van producten zowel op pallets als in pakketten. Hierbij werkt zij met eigen auto’s alsmede regelt zij het (internationale) transport middels auto of middels andere modaliteiten (binnenvaart, luchtvracht, trein). Zij heeft op dit moment vestigingen in Oosterblokker, Rotterdam en Echt alwaar ca. 150.000 pallets worden opgeslagen. De Zwaluw is onderdeel van Pyxis Logistics Solutions B.V. welke jaarlijks een omzet genereert van ca. 25 mio., ca. 150 FTE in dienst, en een eigen vloot van ca. 90 vrachtwagens heeft. 

 

Voor meer informatie:

Erica van der Ham: e.vanderham@dezwaluw.com / Tel: 0646038775

Harmen Sliep:        h.sliep@dezwaluw.com / Tel: 0651320634

Dirk Hooft:             d.hooft@dezwaluw.com / Tel: 0613528808


Bekijk volgend nieuwsbericht