Offerte
Container transport Rotterdam

Container transport Rotterdam

Container transport Rotterdam

Als vervoerder is De Zwaluw gespecialiseerd in containertransport van en naar de haven van Rotterdam. Dit doen wij al jaren en hier zijn we goed in. Daarnaast zijn we als snelgroeiend transportbedrijf altijd opzoek naar nieuwe manieren om onze klanten nog beter te faciliteren in hun supply chain. Toen de kans zich voor deed onze magazijnen uit te breiden met twee grote hypermoderne magazijnen in het hartje van de haven van Rotterdam (op de Maasvlakte) hebben we die kans met beide handen aangegrepen.

Het voordeel van ons magazijn in Rotterdam

  • Kortere leadtime en sneller goederen beschikbaar
  • Minder kosten, want minder transportkilometers
  • Eén schakel minder, dus minder schaderisico
  • Zowel vervoer als opslag en douaneformaliteiten
  • Extra keuze in transport modaliteiten: LZV-truck, binnenvaart en trein
  • Vermindering van CO2 uitstoot

Magazijn Rotterdam

De locatie

Onze XXL-magazijnen in Rotterdam bevinden zich op de perfecte locatie op de Maasvlakte direct tussen de haven en de snelweg. Ideaal voor importeurs van container gebonden ladingen, omdat er in de haven geen beperkingen gelden qua scheepsgrootte en de aan-en afvoertijden beduidend korter zijn dan andere havens. Dit geeft onze klanten de mogelijkheid inkomende stromen te centraliseren, een snellere afhandeling te realiseren en de logistieke kosten te verminderen.

Sla een stap over in de supply chain

Dankzij onze magazijnen op de Maasvlakte zijn we in staat een stap over te slaan in uw supply chain. Waar de container normaliter binnenkomen en vervoerd worden naar een magazijn ergens in Nederland, kunnen wij uw containerlading direct opslaan in ons magazijn om vervolgens uit te leveren binnen en buiten Nederland. Dat betekent minder transportkilometers, dus vermindering van de CO2-uitstoot en verkortere leadtime/levertijd.

Warehousing Rotterdam

De perfecte locatie voor de opslag van uw goederen. De warehousing magazijnen bieden ruimte voor 100.000 pallets. Dankzij onze geavanceerde WMS- en TMS-systemen bent u altijd op de hoogte van de locatie van uw goederen en zijn uw producten altijd traceerbaar. Realtime alle logistieke bewegingen volgen, de voorraad status inzien, het kan allemaal.

Als uw goederen bij ons binnenkomen vindt er eerst een (schade)inspectie plaats, worden de pallets geseald, gelabeld en wordt alles geregistreerd in ons systeem. Vervolgens wordt alles in het magazijn opgeslagen en klaargezet voor het moment dat verder vervoer gewenst is. Om het vervoer zo efficiënt mogelijk uit te voeren maken wij gebruik van crossdocking.

Soorten opslag in Rotterdam

  • Droge opslag
  • Food
  • Non-food

Douaneformaliteiten

Als één van de meest gunstig gelegen magazijnen in Nederland verzorgen wij bovendien douane en entrepotactiviteiten. Volledig geautomatiseerd zorgen wij ervoor dat alle douaneafhandelingen plaatsvinden. 

Door het toenemende internationale vervoer en de daarbij behorende complexiteit kan het als vervoerder lastig zijn om te voldoen aan alle verplichtingen. Wij voeren diverse douaneformaliteiten, waaronder: invoer, accijnzen, het afwikkelen van de inklarings- en uitklaringsprocedure en andere verplichtingen die voortkomen uit wet- en regelgeving. 

Naast deze douaneformaliteiten kunnen wij optreden als fiscaal vertegenwoordiger en adviseren wij u op het gebied van alle eerdergenoemde activiteiten.

Interesse? Neem contact op:

Wilt u graag weten wat wij precies voor u kunnen betekenen op het gebied van opslag en vervoer in Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in!

 

Sjors Jansen
D. Hooft, H. Smid & S. van der Ham
Commercieel team
0228-321906
h.smid@dezwaluw.com
*
*
*