Offerte
Stukje geschiedenis

Stukje geschiedenis

Transportbedrijf De Zwaluw door de jaren heen

Al meer dan 70 jaar specialist in distributie, opslag en overslag

Transportbedrijf De Zwaluw is halverwege de vorige eeuw opgericht en indertijd gevestigd in Enkhuizen. Door de jaren heen heeft de Zwaluw zich ontwikkelt van een kleine vervoerder met ongeveer 10 trucks tot een middelgrote logistieke dienstverlener die een totaalpakket aan logistieke diensten aan haar klanten aanbiedt. Door flinke groei en veranderende klantbehoeften heeft De Zwaluw continu haar vleugels uitgeslagen naar grotere en modernere logistieke DC’s op meerdere locaties door heel Nederland. Op dit moment heeft De Zwaluw vestigingen in Oosterblokker (hoofdkantoor), Rotterdam en Echt, Limburg. 

 

Betrouwbaar en flexibel

Door de jaren heen hebben we een sterke en betrouwbare positie opgebouwd in de logistieke sector. In onze klantenkring staan we bekend om onze betrouwbaarheid en flexibiliteit. Door oplossingsgericht in te spelen op veranderde omstandigheden in de dynamische logistieke dienstverlening, voldoen wij steeds weer aan de wensen van onze opdrachtgevers. Kwaliteit en service staan daarbij altijd centraal.

De Zwaluw ontzorgt u van A tot Z waarbij wij uw producten kunnen lossen uit containers of trucks, goederen geconditioneerd of droog opslaan en op het afgesproken tijdstip afleveren bij de klant in de Benelux of Europa. Hierdoor kunt u zich richten op uw eigen business en dragen wij zorg voor uw logistieke trajecten.

 

Specialist in food- en non-food

Veel handelshuizen, producenten, retailers en bouwmarkten in de Benelux maken gebruik van onze transport- en warehousedienstverlening voor hun foodproducten en producten die daarmee samen te voegen zijn. Bij De Zwaluw kennen wij dit als geen ander en hierdoor zijn wij in staat om elke dag weer de beste oplossingen voor onze klanten te realiseren. Snel, efficiënt en betrouwbaar! 

Naast Transport, op- en overslag bieden wij ook aanvullende value added services (VAS) aan. Denk hierbij aan het maken van displays, labelen van goederen, in- en ompakken van goederen, en het maken van cadeauverpakkingen. 

Logistiek is een zorgvuldig proces waarin alle aspecten van opslag, transport en distributie samenkomen en door middel van geavanceerde IT-oplossingen geoptimaliseerd kunnen worden. Bij De Zwaluw beheersen wij dit als geen ander. Wij zijn niet de grootste in de markt, maar wel de beste!

 


Bekijk volgend nieuwsbericht
1948
Opgericht in Enkhuizen door familie de Ruiter. Focus op transport voor de koek fabriek uit Enkhuizen
Overname door Cees Tuitel. Doorgegroeid tot een middelgrote logistieke dienstverlener met een moderne opslag locatie in Enkhuizen.
1979
2012
Overname door Pyxis.
Start van de opslag locatie in Echt Limburg
2014
2016
Aankoop pand Oosterblokker. Uitbreiding opslag en overslag ruimte. Hoofdkantoor verhuisd naar deze locatie.
Uitbreiding opslag locatie Echt Limburg
2019
2022
Uitbreiding met warehouse op de Maasvlakte in Rotterdam